Wat we doen

Gert Leeftink teamtraining & personal coaching biedt een breed scala aan trainingen en coaching activiteiten. Onderstaand vindt u een greep uit recente activiteiten. Uw training zal er ongetwijfeld net iets anders uit zien dan de voorbeelden hier beneden. Want uitgangspunt van onze activiteiten blijft maatwerk. Op basis van een introductiegesprek maken we een voorstel dat volledig aan uw specifieke doelstellingen voldoet.

Om mensen te leiden, sta achter hen.
Lao Tzu c.604vC-531vC, Chinees filosoof

U kunt kiezen uit de volgende werkvelden waarop Gert Leeftink actief is:

Leidinggeven - management

Management development
Dit leiderschapsprogramma is gericht op het halen van teamresultaten die logisch voortvloeien uit een verhoogd (team)bewustzijn. (lees meer)

Leiding geven aan professionals
Samenwerking en teamvorming zijn daarbij van groot belang. Hoe vult u dat als leidinggevende in? (lees meer)

Situationeel leidinggeven
Als leidinggevende kunt u uw medewerkers op allerlei manieren aansturen. U kunt hen iets opdragen maar u kunt een taak ook delegeren. (lees meer)

Resultaatgerichte veranderingsprocessen in teamverband
In deze training worden medewerkers uitgenodigd de eigen doelstellingen van het team te bepalen in een bepaalde periode. (lees meer)

Functioneringsgesprekken
U bent werkzaam als leidinggevende of manager. De organisatie verwacht van u dat uw afdeling resultaten behaalt. (lees meer)

Assessments
Assessments worden gebruikt voor aanstellingsbeslissingen. Maar ze kunnen ook uitermate behulpzaam zijn voor het bepalen van de ontwikkelingsmogelijkheden van sollicitanten of medewerkers. (lees meer)

Slecht nieuwsgesprek
Slecht nieuws brengen is lastig. De boodschapper voelt het spanningsveld tussen verstand en gevoel. (lees meer)

Coachen en gecoacht worden

Coachend leiderschap
In steeds meer organisaties is coachen dé stijl van leidinggeven, gericht op het ontwikkelen van medewerkers naar grotere zelfstandigheid. (lees meer)

Teamcoaching
Hoe maakt u de onderlinge samenwerking van teamleden op een constructieve manier bespreekbaar? (lees meer)

Competentie gericht coachen in het onderwijs
Het middelbaarberoeps onderwijs en de Hogescholen ontwikkelen nieuw, competentiegericht en vraaggestuurd onderwijs. (lees meer)

Gecoacht worden: Coaching
Het is zinvol voor mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling en de verbetering van het functioneren binnen de organisatie. (lees meer)

Onderling commitment en persoonlijke ontwikkeling in een maatschap
Door de samenwerking van 'gelijkgestelden' is een formele samenwerkings- en feedback structuur, zoals bij grotere hierarchisch georganiseerde ondernemingen, in een maatschap niet vanzelfsprekend. Daarom functioneren we als 'facilitator' bij dit soort sessies. (lees meer)

Commerciële vaardigheden

Presenteren in een commerciële setting
In de training komen drie aspecten van zelfpresentatie aan bod (lees meer)

Effectief Onderhandelen
Succes in onderhandeling hangt vooral samen met de mate waarin u creatief en met zelfvertrouwen omgaat met de belangen van de ander en die van uzelf. (lees meer)

Retraite inspiratie en bezieling

Retraite rond inspiratie en bezieling
In een tijd waarin het belang van de ‘taakopdracht’ steeds meer de boventoon gaat voeren, gaat deze training veel meer in op het aspect ‘relatie’. (lees meer)

Leidinggeven - management

Coachen en gecoacht worden

Commerciële vaardigheden

Retraite inspiratie en bezieling

watwedoen